Możemy się pochwalić udziałem dwojga naszych podopiecznych w projekcie „Trójmiejski Ster Zawodowy – staże wspierane osób niepełnosprawnych intelektualnie” zrealizowanego przez  Stowarzyszenie na Drodze Ekspresji. Uczestnikami powyższego projektu byli Joanna oraz Paweł i dzięki temu przez kilka miesięcy mogli brać udział w praktykach prowadzonych w konkretnych zakładach pracy; Joasia w zakładzie fryzjerskim a Paweł w zakładzie tapicerskim. Pod koniec marca mieliśmy przyjemność uczestniczyć w uroczystym zakończeniu i podsumowaniu projektu i zobaczyć jak wyglądała ich praca dzięki premierze filmu p.t. „Zatrudnienie wspierane osób niepełnosprawnych intelektualnie – trójmiejskie dobre praktyki”. Cieszymy się z każdej, nawet najkrótszej,  możliwości podjęcia pracy  przez naszych uczestników. Wiemy, że tego typu zajęcia przybliżają ich do dorosłego i coraz bardziej odpowiedzialnego, a przede wszystkim samodzielnego życia.