Wraz z początkiem nowego roku uczestniczki ścieżki gastronomicznej w projekcie Furtka do nowych możliwości rozpoczęły zajęcia praktyczne w nowych miejscach. Po świątecznej przerwie trójka Pań praktykujących do tej pory w sopockiej kuchni dla ubogich prowadzonej przy Centrali Caritas trafiła pod opiekę trenerów z Centrum Pomocowego im. Jana Pawła II w Gdańsku, natomiast ekipa praktykantek z gdańskiego ośrodka przeszła na szkolenie do Sopotu. W każdej z palcówek Panie przechodzą nieco inny charakter szkoleń – podczas gdy w Sopocie Uczestniczki uczą się samodzielnego przygotowywania rożnego rodzaju potraw, prezentując swoje umiejętności na cyklicznie odbywających się degustacjach, w trakcie szkolenia w gdańskim Centrum Panie skupiają się na poznawaniu zasad kuchni dietetycznej, przygotowując posiłki dla mieszkańców DPS. Obu ekipom życzymy powodzenia w nowych miejscach!