Jesienna pogoda daje się w znaki, ale tu na Jesionowej mamy na to sposób. Przy użyciu niedawno zakupionej suszarki do owoców i warzyw, zakupionej dzięki Kulczyk Foundation, przygotowaliśmy pyszne, zdrowe i pełne witamin przekąski w postaci suszonych jabłek. Mniam, palce lizać 🙂

Żółty Talerz to wspólny program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce uruchomiony przez Kulczyk Foundation jako sojusz z pięcioma polskimi organizacjami pomocowymi. Program Żółty Talerz ma przynieść konkretne efekty: zwiększyć liczbę żywionych dzieci, poprawić jakość żywienia, aktywizować lokalne społeczności wokół problemu żywienia dzieci i dostarczyć wiedzy niezbędnej do prawidłowego żywienia najmłodszych. Żółty Talerz na terenie Polski to 4 mln zł na żywienie dzieci, które mają zaowocować ponad 1 milionem wydanych posiłków.

Fot. K. Więckowska