Wprawdzie ferie sa już za nami, ale my nadal z radością wspominamy wszystkie miło spędzone chwile i atrakcje.
13.02.2019 grupa „Anielska Kraina” spędziła miły czas na grze w kręgle, było dużo ruchu i śmiechu! Dodatkowo szykowaliśmy Walentynki dla ukochanych osób, żeby nazajutrz zrobić im przyjemność. 19.02.2019 wybraliśmy się na spacer do Parku Oliwskiego, już wtedy znaleźliśmy pierwsze wybijające się kwiaty i pąki. Odwiedziliśmy również Muzeum Narodowe w Gdańsku – Oddział Etnograficzny, ze specjalna wystawą dla dzieci. Nauczyliśmy się jak rozróżniać panie kaczki od panów kaczorów i czym wolno karmić te ptaki. W środę 20.02. odwiedzili nas artyści z Agencji Artystycznej Pro Musica i wszyscy byliśmy „Na herbatce u Wodnika”, słuchaliśmy dźwięków klarnetu, akordeonu i gongu. 21.02.2019 spędziliśmy znów aktywnie – spacerując po Gdańsku i poznając jego nowe zakamarki. Uwielbiamy taki czas na świeżym powietrzu, a co więcej pogoda była dla nas łaskawa. Wdrapaliśmy się nawet na sam szczyt wieży w Bazylice Mariackiej i wstąpiliśmy na krótką zadumę i modlitwę do naszego Prezydenta – Pana Pawła Adamowicza. Na zakończenie tych intensywnych dwóch tygodni wybraliśmy się na świętowanie w kawiarni, zjedliśmy ze smakiem pyszne ciastka, a dodatkowo świętowaliśmy urodziny naszej koleżanki – Karoliny!
Szkoda, że ferie nie mogą być częściej 🙂

Dofinansowano ze środków Miasta Gdańsk.

Fot. S. Hebel, A. Krawiec, M. Braun