21.04.2022r. w całym naszym Centrum panowała iście świąteczna atmosfera. Wszyscy spotkaliśmy się, żeby wspólnie uczcić minione Święta Wielkanocne. Bardzo lubimy takie okazje do wspólnego świętowania, w powietrzu zawsze unosi się wyjątkowy zapach wspólnoty i… pysznego jedzonka 🙂

Tak było i tym razem – wszystkie grupy wraz wychowawcami i panią kierownik zjadły tradycyjne Wielkanocne potrawy, wszyscy złożyli sobie serdeczne życzenia oraz miło wspominali jak Święta przebiegły w ich domach. Oczywiście na koniec naszych podopiecznych odwiedził „Zajączek” 😉 Bardzo dziękujemy wszystkim obecnym za miły i spokojny czas, a przede wszystkim za Waszą obecność!

Twoja pomoc ma znaczenie! Przekaż swój 1% podatku na pomoc podopiecznym Caritas. KRS 0000247280

Żółty Talerz to wspólny program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce uruchomiony przez Kulczyk Foundation jako sojusz z pięcioma polskimi organizacjami pomocowymi. Program Żółty Talerz ma przynieść konkretne efekty: zwiększyć liczbę żywionych dzieci, poprawić jakość żywienia, aktywizować lokalne społeczności wokół problemu żywienia dzieci i dostarczyć wiedzy niezbędnej do prawidłowego żywienia najmłodszych. Żółty Talerz na terenie Polski to 4 mln zł na żywienie dzieci, które mają zaowocować ponad 1 milionem wydanych posiłków.

Działania dofinansowano ze środków Miasta Gdańsk.

Fot. S. Hebel-Kujawska, M. Noskovic