„Owoce też są słodziutkie i do tego zdrowe..!?” – zaskoczenie naszych maluchów po skosztowaniu egzotycznych owoców: mango, melona i ananasa było niemałe. W środę, 18.04.2018r., dzięki programowi „Żółty talerz”, na zajęciach z promocji zdrowia, wychowankowie Centrum, delektowali się „zdrową słodyczą”.  

Żółty Talerz to wspólny program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce uruchomiony przez Kulczyk Foundation jako sojusz z pięcioma polskimi organizacjami pomocowymi. Program Żółty Talerz ma przynieść konkretne efekty: zwiększyć liczbę żywionych dzieci, poprawić jakość żywienia, aktywizować lokalne społeczności wokół problemu żywienia dzieci i dostarczyć wiedzy niezbędnej do prawidłowego żywienia najmłodszych. Żółty Talerz na terenie Polski to 4 mln zł na żywienie dzieci, które mają zaowocować ponad 1 milionem wydanych posiłków.

Fot. S. Hebel, K. Więckowska, A. Krawiec