Ferie w naszej świetlicy były pełne atrakcji, a w naszym województwie rozpoczęły się 16.01.2023r. Zapraszamy na wspomnienia z pierwszego tygodnia!

Na zajęcia plastyczno-technicznych zgłębialiśmy trudną sztukę origami. Tworzyliśmy kwiaty🌷 oraz laurki na Dzień Babci i Dziadka. Robiliśmy też  zwierzęta ze specjalnego papieru. Origami to zdecydowanie trudna sztuka tworzenia, jednak naszym podopiecznym udało się to rewelacyjnie! Efekty można podziwiać na zdjęciach.
Dnia 20.01.2023r. byliśmy w teatrze Miniatura, na spektaklu pt. ” Tajemnica kina”. Humorystyczne podejście do odgadywania zagadek detektywistycznych podobało się nie tylko dzieciom. Spektakl powstał na podstawie bestsellerowej książki „Biuro detektywistyczne Lassego i Mai” autorstwa Martina Widmarka.
Nasz kontakt z kinem odbył się zdecydowanie pod hasłem kocich bohaterów! Dobrze bawiliśmy się na „Kot w butach: Ostatnie życzenie” oraz „Zadziwiający Kot Maurycy.

Spędziliśmy też wspaniały czas w naszej świetlicy, grając w różne gry, bawiąc się wspólnie i rozmawiając – cieszymy się, że mogliśmy się integrować i z każdym dniem poznawać coraz lepiej. Dziękujemy wszystkim uczestnikom zajęć za ich obecność i zaangażowanie 🙂

Działania dofinansowano ze środków miasta Gdańsk.

Fot. D. Malec