Wspaniałe Święta Wielkanocne już za nami, kadra oraz nasi podopieczni wypoczęci wrócili do naszego Centrum. Ten miły, rodzinny czas został dodatkowo wzbogacony o pewne wsparcie. Przed Świętami, od 31.03.2021r. nasi podopieczni mogli odbierać przygotowane przez nas paczki żywnościowe z podstawowymi i najbardziej potrzebnymi produktami. Bo trzeba się wspierać i sobie pomagać!

Żółty Talerz to wspólny program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce uruchomiony przez Kulczyk Foundation jako sojusz z pięcioma polskimi organizacjami pomocowymi. Program Żółty Talerz ma przynieść konkretne efekty: zwiększyć liczbę żywionych dzieci, poprawić jakość żywienia, aktywizować lokalne społeczności wokół problemu żywienia dzieci i dostarczyć wiedzy niezbędnej do prawidłowego żywienia najmłodszych. Żółty Talerz na terenie Polski to 4 mln zł na żywienie dzieci, które mają zaowocować ponad 1 milionem wydanych posiłków.

Działania dofinansowano ze środków Miasta Gdańsk.

Fot. S. Makowska