09.05.2019r. dzieci w naszym Centrum mogły nacieszyć się smakami zbliżającego się lata dzięki programowi „Żółty talerz”. Na stole zawitały borówki, truskawki oraz banany. Wszyscy bez wyjątku byli zadowoleni i najedzeni, a do tego dostarczyli sobie mnóstwo witamin.

Żółty Talerz to wspólny program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce uruchomiony przez Kulczyk Foundation jako sojusz z pięcioma polskimi organizacjami pomocowymi. Program Żółty Talerz ma przynieść konkretne efekty: zwiększyć liczbę żywionych dzieci, poprawić jakość żywienia, aktywizować lokalne społeczności wokół problemu żywienia dzieci i dostarczyć wiedzy niezbędnej do prawidłowego żywienia najmłodszych. Żółty Talerz na terenie Polski to 4 mln zł na żywienie dzieci, które mają zaowocować ponad 1 milionem wydanych posiłków.

Fot. M. Braun