Mało kto może się oprzeć pysznemu i zdrowemu koktajlowi owocowemu. Oczywiście na świeże owoce trzeba jeszcze poczekać ale tym czasem warto sięgnąć po te mrożone, które świetnie sie sprawdzają w kielichu blendera. W pierwszy dzień wiosny, 21 marca, wychowankowie naszego Centrum, dzięki akcji „Żółty Talerz” z wielką przyjemnością sięgnęli po kubeczki z owocowym musem.  

Żółty Talerz to wspólny program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce uruchomiony przez Kulczyk Foundation jako sojusz z pięcioma polskimi organizacjami pomocowymi. Program Żółty Talerz ma przynieść konkretne efekty: zwiększyć liczbę żywionych dzieci, poprawić jakość żywienia, aktywizować lokalne społeczności wokół problemu żywienia dzieci i dostarczyć wiedzy niezbędnej do prawidłowego żywienia najmłodszych. Żółty Talerz na terenie Polski to 4 mln zł na żywienie dzieci, które mają zaowocować ponad 1 milionem wydanych posiłków.

Fot. A. Krawiec, A. Jędrzejewska