Nowalijki, czyli młode warzywa pojawiające się na wiosnę rozbudzają apetyt nawet największych niejadków. Wczoraj, 16.05.2018 r., soczyste smaki i przepiękne, żywe kolory zawitały na naszym „szwedzkim stole” dzięki programowi „Żółty talerz”. Wychowankowie naszego Centrum chętnie zabrali się do „projektowania” swoich wiosennych kanapek, które spożywali z upodobaniem.

Żółty Talerz to wspólny program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce uruchomiony przez Kulczyk Foundation jako sojusz z pięcioma polskimi organizacjami pomocowymi. Program Żółty Talerz ma przynieść konkretne efekty: zwiększyć liczbę żywionych dzieci, poprawić jakość żywienia, aktywizować lokalne społeczności wokół problemu żywienia dzieci i dostarczyć wiedzy niezbędnej do prawidłowego żywienia najmłodszych. Żółty Talerz na terenie Polski to 4 mln zł na żywienie dzieci, które mają zaowocować ponad 1 milionem wydanych posiłków.

Fot. K. Więckowska, A. Krawiec