03.06.2019r. na Jesionową zawitały mrożone owoce i zdrowe, pełnowartościowe soki. Najlepsze połączenie jakie mogliśmy z tego stworzyć, to koktajle – chłodne, orzeźwiające i przepyszne! A smakowały jeszcze lepiej, bo dosłownie – przygotowaliśmy je własnoręcznie, pod czujnym okiem wychowawców 🙂

Żółty Talerz to wspólny program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce uruchomiony przez Kulczyk Foundation jako sojusz z pięcioma polskimi organizacjami pomocowymi. Program Żółty Talerz ma przynieść konkretne efekty: zwiększyć liczbę żywionych dzieci, poprawić jakość żywienia, aktywizować lokalne społeczności wokół problemu żywienia dzieci i dostarczyć wiedzy niezbędnej do prawidłowego żywienia najmłodszych. Żółty Talerz na terenie Polski to 4 mln zł na żywienie dzieci, które mają zaowocować ponad 1 milionem wydanych posiłków.

Fot. M. Braun, K. Więckowska