Jabłka i gruszki zawitały w środę 17.10.2018 w Centrum Frassati. Nasi podopieczni zajadali się nimi ze smakiem. Niezależnie od wieku, wychowankowie wiedzą, że należy się zdrowo odżywiać, w czym regularnie pomaga im „Żółty Talerz”.

Żółty Talerz to wspólny program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce uruchomiony przez Kulczyk Foundation jako sojusz z pięcioma polskimi organizacjami pomocowymi. Program Żółty Talerz ma przynieść konkretne efekty: zwiększyć liczbę żywionych dzieci, poprawić jakość żywienia, aktywizować lokalne społeczności wokół problemu żywienia dzieci i dostarczyć wiedzy niezbędnej do prawidłowego żywienia najmłodszych. Żółty Talerz na terenie Polski to 4 mln zł na żywienie dzieci, które mają zaowocować ponad 1 milionem wydanych posiłków.

Fot. S. Hebel, K. Więckowska