W ostatni piątek dzieci z Centrum Wsparcia na Jesionowej uczestniczyły w niecodziennych zajęciach przygotowanych przez trzy młode wolontariuszki europejskie: Panią Chiarę, Panią Paulę i Panią Sarę. Jedna z wychowanek, 9 letnia Karolina z zachwytem opowiada: „był tor i musieliśmy iść z zamkniętymi oczami i kto się pomylił, ten na start. I mówiliśmy prawo lewo i panie były z nami i nas wspierały. A potem poszliśmy na salę gimnastyczną i mieliśmy znowu tor i zbijaliśmy kręgle i skakaliśmy na piłce. Potem poszliśmy łapać jabłka w misce wody zębami i na końcu była pizza. I jeszcze była mapa świata i dopasowywaliśmy obrazki do państw. Było super! Pizza była z serem, baaaardzo dobra. „. Wolontariuszki przygotowując zajęcia dla dzieci spisały się na przysłowiowy medal. Wychowawcy dziękują wolontariuszom za pomysłowość i działanie, a dzieci nie mogą doczekać się kolejnych zabaw i … pysznej pizzy.