Emocjonalne piękno

Jadalnia Centrum Pomocowego Caritas na Fromborskiej wypełniona prawie po brzegi, ale dla naszych Seniorów, melomanów muzyki klasycznej, każdy taki występ to wielkie święto. Publiczność wyciszona i skupiona niemniej niż artyści, a emocje sięgały zenitu. Uczniowie Szkoły Muzycznej II st. w Gdańsku Wrzeszczu, przywitali publiczność – Sonatą B-dur cz. III- F. Danzi, oraz A. Béon – Koncertem B-dur zagranym przez DominikęRothmann– klarnet, następnie na skrzypcach zagrała . Weronika Rybakowska- W.A. Mozart – Koncert A-dur KV 219 cz. II i III i P. Czajkowski – Medytacja op. 42 nr 1. Kulminacyjnym punktem była muzykaW.A. Mozarta – Divertimentonr 2  w wykonaniu trio: Dominiki Rothmann, Marcina Marzejon – klarnet, Karolina Zorn– fagot .Wszystko perfekcyjne, a najbardziej karkołomne przebiegi grane tak lekko, jakby snuto subtelną nić.A wszystko zagrane swobodnie, lekko, jakby to wcale nie było trudne. Publiczność była oczarowana i nagrodziła wykonawców zasłużonymi brawami. Była to dla nas niewątpliwa uczta dla ucha, bo czy jest coś bardziej romantycznego od przepięknych melodii jakie wyszły spod pióra  Wolfganga Amadeusza  Mozarta czy Piotra Czajkowskiego?

Serdeczne podziękowania dla Nauczycieli Anny Śliwa, Ireneusza Mraczka oraz dr hab. Anny Mikolon za organizację pięknego koncertu.