Dzień Pracownika Socjalnego jest świętem wszystkich pracowników pomocy społecznej. Przypada ono 21 listopada. Wręczane są wówczas specjalne nagrody za wybitne i nowatorskie działania w obszarze wykonywanej pracy.

Tegoroczny Dzień Pracownika Socjalnego przypadł w szczególnym roku, bo w roku 25-lecia pomocy społecznej w wolnej Polsce.

W naszym Centrum, również odbyło się uroczyste spotkanie, w którym wzięli udział pracownicy z domu pomocy społecznej. Wszystkich zgromadzonych przywitał ks. Piotr Brzozowski z-ca Dyrektora Caritas oraz Dyrektor CPC im. Jana Pawła II – Pani Katarzyna Jasińska.

Wręczone zostały wyróżnienia za zaangażowanie i trud wkładany w wypełnianie codziennych obowiązków na rzecz drugiego człowieka.

Wyróżnione osoby to:

Pani Danuta Tuwalska – opiekunka

Pani Monika Gordelik – pielęgniarka

Pani Monika Szczukiewicz – terapeutka zajęciowa

Pan Tomasz Skrzypczak

Po części oficjalnej był czas na poczęstunek, rozmowy, gratulacje.  Pamiętajmy, że ten dzień to podziękowanie dla Wszystkich Pracowników za szczególną służbę i niesiony trud. Dzięki Waszemu profesjonalnemu przygotowaniu, świetnie radzicie sobie z każdymi wyzwaniami, a także dodatkowymi obowiązkami. Niech pomoc jaką oferujecie będzie dla Was spełnieniem, a na co dzień dostarcza wiele uśmiechu i ludzkiej życzliwości.