11 maja 2010 roku w Centrum Pomocowym Caritas im. Św. Ojca Pio w Gdyni odbyła się impreza integracyjna z okazji Dnia Godności Osoby Niepełnosprawnej Intelektualnie. Zaproszono uczestników  WTZ z siostrzanego Centrum im. Św.  Siostry Faustyny w Rumi.

Uczestnicy Warsztatu Terapii Zajęciowej przy Centrum Pomocowym Caritas w Gdyni długo przygotowywali się do tego wydarzenia. Przygotowali grilla oraz imprezę taneczną i z przyjemnością sprawowali honor gospodarzy. Nawet pogoda zgotowała nam niespodziankę i nad Gdynią zaświeciło słońce.

Bal poprowadził zaprzyjaźniony z nami Pan Darek Szmitke (D.J. Darek) – prezenter muzyczny i wodzirej – dobry duch imprezy. Kolejny raz nie zawiódł – profesjonalne nagłośnienie, dyskotekowe oświetlenie, nieśmiertelne i nowoczesne przeboje sprawiły, że zadrżały ściany i serca, a nogi same rwały się do tańca. Miło nam, że nastrój udzielił się naszym gościom i wszyscy bawili się bez wytchnienia.

Dziękujemy Panu Darkowi za świetną muzykę i prowadzenie balu oraz naszym przyjaciołom z Rumi za możliwość wspólnej zabawy!