26 maja po raz kolejny spotkaliśmy się na festynie z okazji Dnia Godności Osób Niepełnosprawnych.  Gościliśmy  w tym roku bardzo dużo osób, m. in. podopiecznych  placówek dla osób niepełnosprawnych, uczestników projektu Samodzielni-Sprawni  oraz uczniów z pobliskich szkół. Spotkanie rozpoczęło się wspólną modlitwą w Kościele pw. Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny w Trąbkach Wielkich. Po przejściu na plac Gości powitali Ks. Dyrektor Janusz Steć oraz ks. Bolesław. W związku z tym, że tego dnia przypadał również Dzień Matki, wszystkie mamy zostały obdarowane kwiatami. Nie zabrakło również atrakcji dla dzieci – były gry i konkursy z loterią, grill, wata cukrowa, gofry i inne słodkości. Można było również obejrzeć wystawę dokumentującą projekt Samodzielni-Sprawni.

Dziękujemy jednocześnie wszystkim którzy gościli na naszej scenie: Przedszkolakom i Gimnazjalistom  z Trąbek Wielkich oraz zespołowi ks. Zygmunta Słomskiego.

Zapraszamy za rok🙂