Tradycyjnie w marcu spotkaliśmy się, aby uczcić uroczystość św. Józefa – patrona Domu Hospicyjnego Caritas. Obchody rozpoczęła Msza św. której przewodniczył i homilię wygłosił ks. Kanonik dr Jerzy Więcek, oficjał Trybunału Metropolitalnego diecezji gdańskiej. Wśród gości znaleźli się również ks. Kanonik  Janusz Steć, ks. Płk. Prałat Jan Wołyniec, zaprzyjaźnieni Księża, Domownicy, przedstawiciele Placówek Caritas Archidiecezji Gdańskiej, wolontariusze i przyjaciele naszego Domu. Po zakończeniu Eucharystii mogliśmy podziwiać  młodych aktorów z Teatru „Koniczynka” ze Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Redzie, którzy zaprezentowali nam przedstawienie pt.  „Niesamowita opowieść o życiu i jego sensie”. Po występie na gości czekał poczęstunek.

Miło było nam również pogratulować dr Aleksandrze Modlińskiej, która jest kierownikiem medycznym naszego Domu, otrzymania nagrody Doktor Aleksandry Gabrysiak. Gratulacje złożył ks. Dyrektor Janusz Steć.

Niech Święty Józef błogosławi wszystkim osobom związanych z naszym Domem Hospicyjnym.

Tekst/zdjęcia: Patrycja P