Dnia 18.05.2011 w Centrum Wsparcia dla Dzieci i Młodzieży im. bł. Piotra Jerzego Frassatiego na Jesionowej przyszedł dogoterapeuta Hades, wraz ze swoją opiekunką Kingą Demps. Najpierw dzieci dowiedziały się jak prawidłowo zachowywać się w obecności psa (np. nie krzyczeć, nie ciągnąć psa za ogon). Następnie każdy kto chciał mógł podejść i przywitać się z Hadesem (dać do powąchania rękę, a potem pogłaskać po boku). Dzieci, żeby poczuć z bliska Hadesa mogły dać mu smakołyk. Każdy miał mieć otwartą, płaską dłoń, tak żeby Hades mógł delikatnie zjeść smakołyk. Dzięki zabawie, czesaniu i głaskaniu, każdy kto miał ochotę  mógł dotknąć  Hadesa, zobaczyć jaką ma sierść, posłuchać jak oddycha. Po tym jak dzieci zobaczyły jakie sztuczki Hades potrafi, każdy mógł sam spróbować wydać polecenie psu (np. siad, leżeć, daj łapę itp.). Na koniec każdy jeszcze dał Hadesowi smakołyk. Był to czas pełen uśmiechu i radości, gdzie dzieci mogły oswajać się z psem i uczyć się prawidłowego zachowania w obecności zwierząt. Hades zapewnił, że jeszcze nas odwiedzi.