W ramach projektu ONi na rynku pracy, każdy uczestnik może skorzystać z Klubu Wsparcia. Jest to miejsce, gdzie można napić się dobrej herbaty, zjeść ciastko i porozmawiać. Raz w tygodniu uczestnicy projektu spotykają się, by podzielić się sukcesami i troskami jakie napotykają w czasie szukania zatrudnienia. Organizatorzy zapewniają również spotkania ze specjalistami, wyjścia kulturalne. Co najważniejsze program zajęć nie jest narzucony z góry lecz pod przewodnictwem animatora Klubu Wsparcia gro jego elementów tworzą jego uczestnicy.

18 marca odbyło się wspólne wyjście do kina na film pt. Popiełuszko. Wolność jest w nas. Innym razem miało miejsce spotkanie w kawiarni na degustacji kawy.

W poniedziałek 20 kwietnia przyszedł czas na spotkanie z wizażystką. Wszyscy uczestnicy mogli skorzystać z porady jak zrobić dobre pierwsze wrażenie podczas spotkania rekrutacyjnego. Tematyką spotkania była szeroko pojęta autoprezentacja. Zakres tematyczny prezentacji obejmował: podstawy zachowania higieny, w co i jak się ubrać na rozmowę kwalifikacyjną. Odbyły się także rozmowy na temat kosmetyków i w tej kwestii jak nie trudno się domyśleć, żywo zainteresowane okazały się być szczególnie Panie. Wieńczącym elementem spotkania był pokazowy makijaż, z którego mogli skorzystać wszyscy uczestnicy.

Na zakończenie spotkania padła propozycja, by kolejne spotkanie poświęcić na naukę makijażu.

UE
kapitał ludzki