Ogłoszenie – zaproszenie

Caritas Archidiecezji Gdańskiej zaprasza wszystkie osoby mające włosy dłuższe niż 25 cm do włączenia się w akcję „Daj Włos” Fundacji Rak and Roll.

Fundacja Rak and Roll zbiera włosy od darczyńców i produkuje z nich peruki dla kobiet, które podczas chemioterapii straciły własne włosy. Taka peruka jest dla pacjentów onkologii samoistną terapią. Pozwala im lepiej się czuć i odzyskiwać poczucie „normalności” w trudnym dla nich czasie. Peruka jest dla nich spełnieniem małych marzeń, które pojawiły się w nowej dla nich sytuacji życiowej. Koszt takiej peruki to ok. 2 000 – 5 000 zł w zależności od długości włosa. Jest to koszt często niemożliwy do poniesienia przez pacjentów onkologii lub ich rodziny. Fundacja Rak and Roll daje im takie peruki zupełnie za darmo. Jest to piękne dzieło, dlatego Caritas Archidiecezji Gdańskiej pragnie włączyć się w jego realizację. Zapraszamy wszystkie chętne osoby do kontaktu z koordynatorem Punktu fryzjerskiego Caritas – Pawłem Barczykowskim tel. 664 738 266.

Miejsce Akcji:

Punkt fryzjerski CAG

Ul. Sikorskiego 2

Sopot

Termin:

18 Kwietnia 2016

Godz. – do ustalenia telefonicznie wcześniej pod numerem tel. 664 738 266

Kto może być darczyńcą włosów?

Każda osoba, która posiada włosy dłuższe niż 25 cm i umyła je 1 dzień wcześniej i nie nałoży odżywki.

Kto będzie ścinał włosy?

P. Justyna, która jest fryzjerką z 18-letnim stażem zawodowym, właścicielka salonu fryzjerskiego, wolontariuszka Punktu fryzjerskiego Caritas.

Jak obetniemy Ci włosy?

Włosy będą obcinane według wybranej przez Ciebie stylizacji fryzury.