26 września w Centrum Wolontariatu panowała atmosfera niczym na targu tuż przy Milano de Centrale. Soczyste  pomidory, pachnąca mięta, pękające w swej objętości maliny, świeży szpinak czy koroniaste brokuły, to tylko niektóre ze składników, które potrzebne były szefom kuchni do stworzenia włoskich specjałów. Wolontariusze Centrum Wolontariatu stali się sędzią w sprawie kulinarnych eksperymentów. Tym razem dania kuchni włoskiej przygotowali  zaprzyjaźnieni z naszym Centrum ks. Jahns oraz ks.Grelewicz.      Każdy z szefów kuchni pracował przy wsparciu swych asystentów.  Był to prawdziwy pojedynek. I tak ekipa numer jeden z ks. Łukaszem na czele, przygotowała  tartę warzywną oraz roladę tiramisu. Z kolei ekipa numer dwa pod czujnym okiem ks. Roberta podjęła się zaserwowania nam ravioli ze szpinakiem oraz deseru panna cotta. Ostatecznie, po zliczeniu głosów, w  trakcie tajnego głosowania zwyciężyły kulinarne specjały przygotowane przez ekipę ks. Łukasza.

 

Na nasz wspólny wieczór zaproszenie przyjeli przedstawiciele grupy GRAMY! którzy przegotowują trójmiejskie spotkania z grami planszowymi (Gdańsk, 17-18 listopada). My w Centrum już się w grach planszowych rozsmakowaliśmy…

 

Za miesiąc kuchnia autorska – wszystkich odważnych zapraszamy już dziś.