W gimnazjum nr 21 w Gdańsku,  w kwietniu odbył się już drugi  szkolny konkurs, pod hasłem „Co pozostawił nam Jan Paweł II?”.
Tematyka związana była m.in.: z ekumenizmem, wolnością, upadkiem komunizmu w Europie oraz Światowym Dniem Chorego.

Uczestnicy mieli do rozwiązania 8 zadań. Do jednego z nich uczniowie przygotowywali się przed konkursem. Była to prezentacja polskich świętych, kanonizowanych przez Jana Pawła II. Największym zainteresowaniem cieszyli się św. Faustyna i św. brat Albert Chmielowski (patron parafii na terenie której znajduje się to gimnazjum). Po 3 i 6 konkurencji odpadały 4 zespoły. W finale spotkali się reprezentanci klas: II a, II sms, III a i III c. Poziom jaki reprezentowały cztery drużyny był wyrównany. Zwyciężyły uczennice z kl. III c Magdalena J. I Magdalena Ł., II miejsce zajęły Magdalena L. i Aleksandra C. z kl. II a, natomiast III miejsce uczniowie z II sms – Filip P. i Bartosz Z.

Dodajmy jeszcze że w tym gimnazjum działa prężnie Szkolne Koło Caritas, pod opieką i z wielkim zaangażowaniem Pani Agnieszki.
To także kontynuacja tego, do czego zachęcał Jan Paweł II.