10 października 2015r. odbyło się kolejne spotkanie grupy na Warsztatach Artystycznych w parafii pw. Podwyższenia Krzyża Św. Rumi. Tym razem p. Eugenia Wicka z Parafialnego Zespołu Caritas przygotowała materiały i pomysł do stworzenia kompozycji bukietu z materiału przyrodniczego. Do tego celu zostało wykorzystane: opakowania po bombonierkach, farby, materiał (juta) po ziemniakach – wyprany , uprasowany i pociety, talerzyki styropianowe a także wysuszone w gazecie liście, suche kwiaty, bukszpan, wstążki atłasowe, klej polimerowy. Zarówno dzieci, jak i dorośli byli bardzo zaangażowani i wspólnie tworzyli kompozycję bukietu jesiennego. Efekt końcowy był bardzo zdumiewający – że z takich materiałów może powstać tak piękna praca w postaci bukietu tym bardziej że uczestnicy sami ją sobie stworzyli. W czasie i po skończonej pracy plastycznej zrobiliśmy sobie kilka zdjęć. Nastepnie uczyliśmy się 3 nowych tańców modlitewnych, które również bardzo sie spodobały dzieciom jak i rodzicom, napełniły one nasze serca niesamowitą Boską radością – Chwała Panu! Wykorzystamy je na naszych występach.