W ostatnią sobotę karnawału dzieci ze świetlic Caritas na terenie Gminy Żukowo bawiły się na balu zorganizowanym  – już tradycyjnie – przez nauczycieli i uczniów z Zespołu Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Żukowie. W tym roku tematem przewodnim balu była „zima”. Nic dziwnego, że na sali dominowały białe stroje, a na ścianach pojawiły się prace przedstawiające rozmaite zimowe pejzaże. W przygotowanie dekoracji zaangażowali się zarówno uczniowie ze szkoły, jak i dzieci z naszych świetlic. Mimo tej zimowej aury, atmosfera na sali była bardzo gorąca.

Impreza rozpoczęła się od występu młodych aktorów ze szkoły, którzy przygotowali dla małych widzów przedstawienie o jelonku pyszałku. Potem był pyszny poczęstunek – no i tańce, jak na bal karnawałowy przystało. Wszyscy świetnie się bawili. Na zmęczonych tancerzy czekały napoje, a na koniec wszystkie dzieci otrzymały lody oraz paczki ze słodyczami. Czas minął nam bardzo szybko! Ostatnim punktem programu było odtańczenie poloneza przez wszystkich uczestników balu. W ten sposób tanecznym krokiem opuściliśmy salę i udaliśmy się do szatni.

Serdecznie dziękujemy organizatorom za przygotowanie imprezy!