Z okazji Dnia Dziecka wspólnie z dziećmi i młodzieżą ze świetlicy socjoterapeutycznej ARKA w Żukowie udaliśmy się do Gdyni. Była to wycieczka pełna atrakcji. Najpierw udaliśmy się do InfoBoxu, z którego mieliśmy okazję podziwiać Skwer Kościuszki z 22 metrowego tarasu widokowego. Cudowny widok.

Następnie udaliśmy się oczywiście na lody kręcone, które w Gdyni są na każdym kroku. Spacerkiem poszliśmy na wielki plac zabaw, który znajduje się na plaży. Wszyscy bardzo dobrze się tam bawili, nawet Ci najstarsi. Chyba odnaleźli w sobie małe dzieciaczki, które wiedzą co to jest dobra zabawa.

Głównym punktem wycieczki było Akwarium Gdyńskie. To miejsce wybraliśmy ze względu na realizowany w tym roku program „Cztery pory roku”. W środku mogliśmy podziwiać piękne okazy ryb, które są hodowane w sztucznych warunkach. Znajduje się w nim ponad 1500 żywych organizmów z około 250 gatunków. Zakończeniem wycieczki było udanie się do pizzeri w Gdyni. Ten wyjazd był pełen atrakcji, który napewno długo pozostanie w naszej pamięci.