Miesiąc marzec w naszej świetlicy w Baninie to czas, w którym rozpoczeliśmy zajęcia związane z poznawaniem zawodów, odkrywaniem własnych predyspozycji i zainteresowań. Podczas jednego ze spotkań odwiedził nas wyjątkowy gość, który pobudził naszą wyobraźnię oraz zaprosił do stania się małymi architektami. Wzięliśmy udział w mini warsztatach na temat kształtów ukrytych architekturze. W trakcie zajęć zostały nam przybliżone elementy pracy architekta, zajeliśmy się także projektowaniem i budowaniem własnych makiet i szkieletów budowli. Po ciężkiej pracy, wymagającej skupienia i precyzji, prezentowaliśmy nasze dzieła, po czym każdy z nas otrzymał certyfikat małego architekta. Równie ciekawe chwile spędziliśmy podczas innych zajęć, kiedy to zapoznawaliśmy się z zawodem mechanika. Przez chwilę mogliśmy stać się specjalistami, zajrzeć pod maskę maszyny na czterech kółkach, odkryć jak zbudowane jest auto i zapozować w sesji fotograficznej siedząc za kółkiem samochodu.