Trwa okres składania zeznań podatkowych w ramach których podatnik może przekazać 1% podatku dochodowego organizacjom pożytku publicznego.  W szkołach, parafiach, w naszych placówkach, na ulicy zobaczyć można plakaty i ulotki  zachęcające do wsparcia m.in. Caritas Archidiecezji Gdańskiej, co za tym idzie pomocy osobom potrzebującym. Przez 2 ostatnie dni – łącząc siły wolontariuszy Centrum Wolontariatu oraz Szkolnych Kół Caritas przygotowywaliśmy prośby do osób prywatnych o przekazanie 1%.

Za zaangażowanie, dokładność i poświęcony czas oraz siły podziękowania należą się: Maćkowi, Ewie, Dominikowi, Mateuszowi i Magdzie z SKC z ZKPiG nr 4 w Gdańsku, Monice, Kasi, Darii, Dominice, Magdzie oraz Pani Bożenie z Gimnazjum nr 8 w Gdańsku, Iwonie, Klaudii i Kindze z Gimnazjum nr 21 w Gdańsku, Maurycemu z Gimnazjum nr 23 w Gdyni, Patrycji, Beacie, Magdzie, Sylwii, Patrycji i Marioli z SKC przy Szkołach Ekonomiczno-Handlowych w Gdańsku. Byli także z nami wolontariusze Centrum: Ola, Piotr, Daria, Majka, Klaudia i Sandra.

Teraz już wszystko zależy od dobrej woli podatników.