Od poniedziałku, 7 czerwca, w Warsztatach Terapii Zajęciowej w Krzywym Kole odbywa się szkolenie dla uczestników zainteresowanych podjęciem aktywności zawodowej w ramach programu Partner III – Niepełnosprawny pracownik. Pięciodniowe zajęcia to dopiero pierwszy etap udziału w całym programie. Prowadzone przez psychologa i doradcę zawodowego warsztaty mają na celu pomoc uczestnikom w lepszym poznaniu siebie i swoich możliwości (szczególnie w zakresie aktywności zawodowej), rozwoju umiejętności komunikacyjnych, poznaniu technik radzenia sobie ze stresem a także m.in. przygotowanie ich do spotkania i rozmowy z potencjalnym pracodawcą.

Dzięki życzliwości Pani Sołtys z Krzywego Koła, zajęcia – podobnie jak poprzednim razem – odbywają się na terenie Świetlicy Wiejskiej znajdującej się naprzeciwko ośrodka Caritas. Trzymamy kciuki za całą grupę i życzymy owocnego udziału w szkoleniu!

Program „PARTNER III – wsparcie zadań i projektów realizowanych na rzecz osób niepełnosprawnych przez organizacje pozarządowe” jest współfinansowany ze środków PFRON.