10 lat minęło, jak jeden dzień…Tyle lat ma nasz Warsztat Terapii Zajęciowej w Łapinie. Nasze urodziny obchodziliśmy 20 maja. Ten uroczysty dzień rozpoczęliśmy od Mszy Świętej. Mszę Św. wspólnie poprowadzili ks. dziekan, prałat Józef Nowak, proboszcz parafii p.w. św. Floriana w Kolbudach oraz dyrektorzy Caritas Archidiecezji Gdańskiej ks. Janusz Steć i ks. Krzysztof Sagan. Po Mszy Św. kierownik WTZ p. Aldona Mionskowska w imieniu uczestników i współpracowników powitała wszystkich gości, którzy uczynili nam honor przyjmując nasze zaproszenie, aby wspólnie z nami świętować 10-lecie naszej placówki. Swoja obecnością zaszczycili nas: Wicestarosta Powiatu Gdańskiego Pan Marian Cichon, Dyrektor PCPR w Pruszczu Gdańskim Pani Beata Kowalczyk, Wójt Gminy Kolbudy Pan dr Leszek Grombala, Wicewójt Gminy Kolbudy Pan Krzysztof Regliński, Kierownik GOPS w Kolbudach Pani Jadwiga Stokowiec, Dyrekcja Szkół w Gminie Kolbudy Panie Małgorzata Kroll i Barbara Ślozowska, Dyrektorzy placówek CAG oraz rodzice uczestników warsztatu i przyjaciele. Urodziny nie odbyłyby się wspólnego zaśpiewania „Sto lat…” co też uczyniliśmy i bez tortu. Wszystkim gościom serdecznie dziękujemy za przybycie na nasze urodziny.   Uczestnicy i pracownicy WTZ w Łapinie składają gorące podziękowania Panu Tadeuszowi Czernis i Panu Franciszkowi Suchorzebskiemu za ofiarowanie tortów urodzinowych oraz Panu Tomaszowi Kroll za podarowanie owoców.