Nowe dzieło poszerza działalność Domu Samotnej Matki w Gdańskim Matemblewie.

Powstało z myślą o wsparciu samotnych, jak i obojga rodziców od starania się o poczęcie dziecka, samego poczęcia, oraz na dalszych etapach życia.

Bywa, że nasze wyobrażenia dotyczące bycia rodzicem rozmijają się z trudną rzeczywistością, która potrafi zaskoczyć. Jeśli tego aktualnie doświadczasz, zgłoś się do nas! Poszukamy wspólnie najlepszego z możliwych rozwiązań. Jako wciąż poszerzająca się grupa wolontariuszy pragniemy Ci towarzyszyć i w miarę możliwości zapewnić pomoc w różnych obszarach.
Matemblewo to szczególne miejsce, w którym od lat ludzie proszą o potomstwo, dziękują za nie, a także mogą otrzymać pomoc w jego zachowaniu, utrzymaniu i wychowaniu. To miejsce, w którym ważne jest każde życie! Uczy nas tego Brzemienna Matka, której miłość daje człowiekowi świadomość własnej wartości, jak i wartości drugiego człowieka.

Bywasz w Matemblewie? A może Jesteś z okolic Trójmiasta? Świetnie! Dołącz do Nas i zostań Anielskim Wolontariuszem!

Jeśli chcesz pomóc zaopiekować się kobietą w ciąży lub rodzicami zapraszamy do Domu Samotnej Matki Caritas na którym porozmawiamy jak możesz pomóc i co możesz zrobić.
Nasi Aniołowie Brzemiennej wspierają i są indywidualnymi opiekunami rodziców lub osób starających się o potomstwo.
W Twojej codzienności, możesz towarzyszyć życiu, które już się pojawiło. Aniołem może być każdy, kto pragnie zaangażować się w niesienie pomocy drugiemu człowiekowi. Od wspólnej kawy, rozmowy, modlitwy… do pomocy specjalistycznej lub materialnej. Wszystko na miarę Twoich możliwości. Każde ręce i serce są potrzebne, aby wspólnie móc budować to piękne dzieło.

Potrzebujesz wsparcia? A może chcesz dołączyć do Anielskiego teamu?

Zadzwoń, napisz lub wypełnij formularz!

e- mail: aniolbrzemiennej@caritas.gda.pl
Adres: ul. Matemblewska 67, 80-283 Gdańsk Matemblewo