Dzisiaj Przedszkole nr 1 z Sopotu w swoje progi zaprosiło gości z Hospicjum. Podczas tej wizyty miało miejsce sadzenie żonkili. Niestety aura na zewnątrz nie jest ostatnio zbyt łaskawa, więc wszystko odbyło się jedynie symbolicznie. Kolorowa prezentacja zdjęć pomogła przybliżyć dzieciom idee Pól Nadziei – radosnych żółtych pól żonkili.  Następnie ksiądz Tomasz podczas ożywionej dyskusji, ustalił wraz z przedszkolakami co to są żonkile, gdzie rosną i jak się je powinno sadzić. Każdy Maluch otrzymał cebulkę żonkila, której nadał imię i „zasadził” do grupowej grządki. W zamian otrzymał żółty balonik – symbol zakwitającego kwiatka. Wiosna zawitała do przedszkola w ten jesienny dzień. Kiedy tylko pogoda dopisze dzieci posadzą cebulki przed budynkiem, a my czekamy na foto relację z tego wydarzenia 🙂

Na ręce Pani Dyrektor Bożeny Narkowicz i Pani Bożeny Przepaśniak składamy podziękowania za miłe zaproszenie oraz włączenie się w Ideę Pól Nadziei.

Żegnając się z Dziećmi, otrzymaliśmy prace konkursowe, wykonane przez Przedszkolaków i ich rodziców, tworzące wystawę pt.” Jak możemy pomagać innym”. Jej prezentacja odbywać się będzie w holu naszego hospicjum. Dziękujemy! 🙂