W tym tygodniu odbyło się w naszej placówce – Centrum Frassatiego – rozwiązanie niezwykłego konkursu. Otóż na początku ubiegłego tygodnia dzieci i młodzież z naszej placówki otrzymali możliwość wygrania biletów na mecz ich ulubionej drużyny Lechii walczącej na boisku z wielką sławą – FC Barceloną. Już przy ogłaszaniu konkursu radości było co nie miara, jednak od razu pojawił się również stres związany z obawą o wygraną..”czy uda mi się?” każdy zadawał sobie to pytanie. Dlatego nasi zafascynowani piłką nożną podopieczni wzięli się do roboty! Konkurs polegał na opowiedzeniu o swoim ulubionym piłkażu – elementów z jego biografii, ciekawostek na jego temat oraz stworzeniu jego podobizny w formie plastycznej (techniką dowolną). Rozwiązanie konkursu miało miejsce 17-tego lipca, kiedy to wszyscy uczestnicy w formie prezentacji przedstawili w Centrum przygotowane przez siebie zadanie konkursowe. Jury w składzie – pani Natalia, pani Ola i pani Patrycja oceniło każde wystąpienie z osobna przyznając punkty za przygotowanie się z opowiadania o swoim piłkarskim bohaterze, jego plastyczną prezentację oraz przyznano dodatkowe punkty za coś ekstra. W konkursie wzięło udział 10 osób i… wszystkie te osoby otrzymały bilety! Naszym zwycięzcom gratulujemy i życzymy rewelacyjnego meczu i wymarzonego wyniku! Dziękujemy serdecznie sponsorowi biletów firmie Skok Ubezpieczenia, dzięki której marzenie naszych podopiecznych się spełniło!