Tegoroczne ferie w naszej parafii były wyjątkowe. Po raz pierwszy członkowie PZC zorganizowali półkolonie dla dzieci z parafii.

Spotykaliśmy się codziennie od poniedziałku do piątku w godz. 10.00-13.00 przez całe ferie. Na zajęcia przychodziły dzieci w wieku od 4 do 12 lat – czasem nawet do 20 osób. Zbieraliśmy się w salce Domu Jana Pawła II, a zima dopisywała, więc codziennie odbywały się harce na świeżym powietrzu – lepienie bałwanów, zjeżdżanie na sankach, rysowanie aniołów na śniegu lub rzucanie się śnieżkami oraz rożne zabawy ruchowe na placu zabaw. Zmarznięci, ale zadowoleni powracaliśmy do salki JP2 na gorącą zupę, herbatę i coś słodkiego. np. ciasto ,świeżo upieczone naleśniki lub gofry.

Po wypoczynku odbywały się różne gry i zabawy, oglądanie filmów, rysownie, układanie różnych kształtów ze swojego ciała, gimnastyka ruchowa lub konkurs puszczanie  samolotów na odległość itd. Dzieci same chętnie wymyślały różne zabawy i pomimo różnic wiekowych świetnie się bawiły.

Na zakończenie zimowiska wszyscy uczestnicy dostali upominki, słodycze  oraz zdjęcie pamiątkowe.