W dniu 19.02.2009 w siedzibie Centrali Caritas w Sopocie odbyło się drugie grupowe spotkanie informacyjne uczestników projektu ZIARNO – implementacja metody coachingu w integracji zawodowej osób niepełnosprawnych. Spotkanie poprowadziła pani Maja Czerniak, absolwentka psychologii UG, specjalizująca się w zarządzaniu zasobami ludzkimi, od lat pracująca jako rekruter dla znanej firmy. Pani Maja poprowadziła ponad dwugodzinne szkolenie, mające na celu przygotowanie uczestników projektu do rozmowy kwalifikacyjnej. Uczestnicy otrzymali obszerną informację na temat reguł, jakimi rządzi się rozmowa rekrutacyjna, od przygotowania dokumentów aplikacyjnych, poprzez wizerunek kandydata, po mowę ciała i radzenie sobie z trudnymi pytaniami rekrutera. Krótkie filmy instruktażowe, dyskusja na temat stosowności wkładania jeansów na rozmowę kwalifikacyjną oraz ćwiczenia relaksacyjne pomagające uporać się ze stresem sprawiły, iż żaden z uczestników nie pozostał jedynie biernym słuchaczem.