W związku z tegorocznym programem „Bezpiecznie i zdrowo” realizowanym w świetlicach żukowskich we współpracy z Urzędem Gminy Żukowo w tym miesiącu świetlica w Glinczu postanowiła zwrócić dużą uwagę na zdrowe jedzenie. Od początku marca na każdym spotkaniu kosztowaliśmy różne zdrowe przysmaki – świeże owoce (jabłka, banany, ananasy), suszone owoce (morele, daktyle, śliwki, żurawinę) oraz bardzo zdrowe orzechy (brazylijskie, włoskie, laskowe, migdały, pistacje).  Niektórzy z nas mieli pierwszy raz okazję je spróbować. Udało nam się nawet przygotować babeczki z toffi i orzechami włoskimi. Ile było przy tym zabawy!

Odbył się również konkurs plastyczny związany z Wielkanocą –konkurs na najpiękniejsze jajko udekorowane cekinami. Oczywiście każdy uczestnik konkursu dostał nagrodę, gdyż wszystkie cekinowe jaja były wyjątkowe. Na ostatnim spotkaniu przedświątecznym dzieci przygotowywały kanapki z pastą jajeczną, a pod koniec zajęć dostały paczki ze słodkościami od wielkanocnego zająca.