W kwietniu w naszej żukowskiej ARCE poznaliśmy również specyfikę pracy instruktora fitness. Pani Andżelina pracuje w hotelu i prowadzi tam zajęcia z aqua aerobiku. Nam opowiedziała jak ważne dla naszego dobrego samopoczucia jest uprawianie sportu i zdrowe odżywianie. Każdy z nas mógł też przekonać się, że z pozoru łatwe zadanie z lekką piłką lub lekkim ciężarkiem, powtórzone osiem, dziesięć razy powoduje zmęczenie i pracę naszych mięśni, a co za tym idzie poprawę naszej kondycji i zdrowia. Pani Andżelina podkreślała, że muzyka podczas ćwiczeń a także ćwiczenie w grupie działają na nas energetyzująco, dają nam radość, a przez to chętniej ćwiczymy niż samemu w domu. Mamy większą motywację. Zuzia, córeczka pani Andżeliny także z nami ćwiczyła, widać było, że wspaniale orientuje się w pracy mamy. Ta gimnastyka bardzo nam się podobała! Szkoda, że pogoda nie dopisała, bo na dworzu na pewno by nam było lepiej.