Rok szkolny nie tylko obejmuje szkoły i uczelnie wyższe. Przedszkolaki też zamykają za sobą drzwi beztroskiej zabawy, świata bajek i czasu spędzonego ze swoimi paniami. Takie też pożegnanie urządziły nam dzieci z Przedszkola „Miś” nr 49 w Gdańsku. Wesoła grupa roześmianych i ciekawych wszystkiego dzieciaczków we czwartek przed obiadem zawojowała naszą sceną. W przedstawieniu „Czerwony Kapturek” wyjątkowo główną rolę grały dwie dziewczynki, wilka dwóch chłopców. Kiedy zapytaliśmy opiekunki skąd taki pomysł odpowiedź, która padła bardzo nas rozbawiła. Dzieci tak bardzo lubią grę, naukę tekstów, że nawet jakby te dwie dziewczynki nie mogły zagrać swojej roli to każde dziecko grupie zna tekst doskonale. Więc mali aktorzy są zawsze chętni i zawsze przygotowani na zagranie każdej roli. Dzieci wnoszą tyle radości, ciepła i spontaniczności. Nasi seniorzy ożywiają się zdecydowanie w czasie takich wizyt.

Na koniec odśpiewali piosenkę o pożegnaniu przedszkola i powitaniu szkoły.

Życzymy przedszkolakom powodzenia i sukcesów w szkole.