Przed kilkoma tygodniami Zuzia (nasza wolontariuszka, która przychodziła do nas w ramach projektu „Dookoła świata za pomocną dłoń”) zaproponowała nam wzięcie udziału w konkursie radiowej Trójki „Moje wymarzone wakacje w górach lub nad jeziorem”. Razem ze swoją mamą wpadły na pomysł wykonania obrazu z guzików. Chętnie podjęliśmy się tego zadania. Przez ponad dwa tygodnie dzielnie przyszywaliśmy, do przygotowanego przez Zuzię płótna, różnorodne i różnokolorowe guziki. Co na nim było? Zobaczcie na zdjeciach. Gdy praca prawie była skończona, okazało się, że brakuje nam niebieskich guzików. Rozpoczęliśmy akcję poszukiwawczą na szeroka skalę. Każdy wypytywał rodzinę i znajomych czy nie mają w domu potrzebnych nam guzików. Dzięki między innymi: Cioci Asi, jej rodzinie i znajomym, Pani Iwonce z ŚHP 11-6, Zuzi i jej mamie i Ani, która uratowała nasz obraz ostatnią dostawą cekinów i koralików, oraz wielu innym ofiarodawcom, udało nam się ukończyć pracę. Teraz już wiemy, ze trud się opłacił.
Dzisiaj podczas audycji „Zagadkowa niedziela” konkurs został rozstrzygnięty i … WYGRALIŚMY!
Nagrodą będzie dziesięciodniowy wyjazd na „wymarzone wakacje” do hotelu Las w Giżycku do Eugeniusza Zielenkiewicza dla dziesięciorga dzieci. Pobyt na miejscu zorganizuje Pogotowie Teatralne ze Szczecina.

Już nie możemy się doczekać.