W minioną sobotę warsztat z Łapina brał udział w otwarciu Ogólnopolskiego Sezonu Żeglarskiego i w obchodach Europejskiego Dnia Morza na Targu Rybnym w Gdańsku. Podczas imprezy zaprezentowaliśmy nasze wyroby, które powstają podczas zajęć w warsztacie. Pracownia kuchni dydaktycznej  przygotowała smalec ze skwarkami i ogórki małosolne, które cieszyły się największym zainteresowaniem wśród turystów. W trakcie imprezy mieliśmy możliwość podziwiać pokazy ratowników Straży Miejskiej Fundacji Ratownictwa „Bezpieczni nad wodą”, Lifeguard Gdańsk, Policji i Grupę Ratownictwa Specjalnego PCK. Dużo emocji dostarczył uczelniany wyścig smoczych łodzi na Motławie. Odważniejsi uczestnicy zwiedzili jednostkę Straży Granicznej. Na koniec imprezy odbyła się parada jachtów i żaglowców.   Impreza była wyśmienita! Uczestnicy i pracownicy WTZ z Łapina składają gorące podziękowania Dyrektorowi   Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Gdańsku, Panu Leszkowi Paszkowskiemu oraz Prezesowi Scandinavia Bootsimport Poland, Panu Marianowi Bober za zaproszenie naszej placówki na otwarcie Ogólnopolskiego Sezonu Żeglarskiego 2011.