Szkolenie uczniom bardzo się podobało mimo tego, że trwało dość długo. Metoda warsztatów, różnorodność zadań, praca w grupach, dobra organizacja czasu przeznaczonego na szkolenie podtrzymywały skutecznie koncentrację uwagi u dzieci. Uczniowie poszerzyli swoją wiedzę na tematy związane z Caritas. Myślę, że umocniła się też ich wrażliwość oraz motywacja do działania.

Opiekun Szkolnego Koła Caritas
Bożena Mociewicz

Na szkoleniu koła Caritas bardzo podobały mi się zadania oraz koledzy z którymi je wykonywałam. Podobały mi się także krótkie filmy oraz ksiądz, który był bardzo sympatyczny i śmieszny. Każdy miał okazję w czymś się wykazać ponieważ nie było tematów trudnych, mimo, że dużo w nich było mądrości.

Claudia Holgersson
Kl VI B SP 69

Na szkoleniu koła Caritas najbardziej podobało mi się dzielenie uczniów w drużyny z różnych szkół, co pozwoliło poznać nowych kolegów. Także podobało mi się to, że nie było nawet pięciu minut w których bym się nudziła.Całe to szkolenie dało dużo do przemyślenia.
Podobała mi się również atmosfera, każdy był w dobrym humorze. Dzięki ciekawym zadaniom mogłam poznać naprawdę miłych i fajnych ludzi.

Małgosia Graban
Kl VI B SP 69