Pomimo tego, iż dnia 29 października wiatr wiał dosyć mocno, ale nie zdołał wywiać pozytywnej atmosfery z placówki Caritas we Wrzeszczu na ulicy Jesionowej.  Kiedy dość liczna grupa podopiecznych wraz z upływającym czasem zaczynała być zastępowana przez licznych wolontariuszy i tych lokalnych, i zaprzyjaźnionych zza granicy, Sasza prowadził  zajęcia z gry na gitarze.

W międzyczasie, wolontariuszka EVS, Dako, przygotowywała tradycyjne dania Gruzińskie z pomocą Kasi i Michała (mentrorów EVS). Były nimi mięso mielone w cieście. W oczekiwaniu na przepyszne dania, Sasza przedstawił nam prezentację z ptakami Polski w roli głównej oraz przygotował konkurs.  Od teraz każdy wolontariusz może zostać ornitologiem !

Po prezentacji i konkursie usiedliśmy do stołów. Jak już wspominałem, Dako z przygotowała przepyszne  mięso w cieście. Po wspólnym posiłku przyszła pora na deser. Ciasto pokryte śmietaną z posypką kakaową. Dzień spędzony w doborowym towarzystwie! Tak właśnie wyglądał zwykły wietrzny dzień w placówce  na ul. Jesionowej.

– wolontariusz Mateusz –