„Trzeba pamiętać o nieustającej wdzięczności za ten dar, jakim dla człowieka jest drugi człowiek”.

Jan Paweł II

Tegoroczne obchody Świąt Wielkanocnych rozpoczęliśmy w Naszym Centrum od uroczystej Mszy rezurekcyjnej. Następnie wielkanocne śniadanie, które rozpoczęło się od życzeń księdza Dyrektora Janusza Stecia oraz Pani Dyrektor Katarzyny Jasińskiej.

„Drodzy Mieszkańcy, Współpracownicy, Wolontariusze, Życzę Wam i Waszym rodzinom, Spokojnych, pełnych ciepła i nadziei Świąt Zmartwychwstania Pańskiego, radosnych spotkań przy wielkanocnym stole w gronie najbliższych. Niech te Święta będą pełne głębokich przeżyć, wewnętrznego spokoju, wytrwałości i przebaczenia”.

Mieszkańcy Naszego Domu zjedli poświęcone jajko oraz smakowali w tradycyjnych potrawach wielkanocnych. Otrzymali również słodką niespodziankę- czekoladę, którą wręczył ksiądz Dyrektor. Nasza jadalnia na czas Świąt wielkanocnych przybrała odświętny wystój. Na scenie zostały podwieszone skaczące króliki wykonane z wikliny papierowej przez Pana Władysława Kapustę oraz Panią Marię Poćwiardowską, naszych mieszkańców i uczestników terapii zajęciowej. Natomiast szyte, filcowe zawieszki w kształcie serduszek oraz ptaków wykonane zostały przez Panią Janinę Żurawską. W jadalni na ścianach znalazły się również wiosenne dekoracje- gniazda z wikliny papierowej z jajkami i ptakami na gałęziach, w otoczeniu barwnych motyli. Pani Aneta Węsierska, nasza wolontariuszka zadbała o przystrojenie wielkanocnych stołów natomiast terapeutki zajęciowe o świąteczny charakter każdego zakątka Naszego domu.