Dnia 26.03.2012r. odbyły się warsztaty dekoracji wielkanocnych dla dzieci i młodzieży z programu SKRZYDŁA  w Gdańskim Archipelagu Kultury ,,Dworek Artura” na Oruni Dolnej. Pani Emilia, która prowadziła warsztaty, pokazała nam kilka prac, które były już wcześniej przygotowane, a następnie dała nam małe jajeczka akrylowe, jajka z filcu i kartki wielkanocne. Wszystkie te rzeczy sami ozdabialiśmy różnymi mazakami, piórkami, kolorowymi kartkami. Mieliśmy również do dyspozycji szablony króliczków. Na początku każdy zastanawiał się jakie ozdoby zrobić, ale jak już przyszedł pomysł to wszyscy zabrali się do pracy i w skupieniu upiększali swoje dzieła. Na koniec każdy ze skrzydlatych mógł zabrać swoje ozdoby do domu.  Takie warsztaty to bardzo dobry pomysł, rozwija wyobraźnię i zdolności manualne.

stypendystka Agnieszka

Dodam tylko, że to nie ostatnie nasze wspólne warsztaty a wszystkich zainteresowanych odsyłamy do Pani Emilii http://warsztatyemi.blogspot.com/