14 lutego nasza kawiarenka wypełniła się barwą miłości. Na suficie zawisły balony w kształcie serc. Czerwone świeczniki i ozdoby dekorowały stoły, a seniorzy przyszli ubrani w czerwone stroje. Symboliczne, papierowe serduszka przypinali im wolontariusze. Walentynkowa impreza rozpoczęła się muzyką, która wprowadziła wszystkich w romantyczny nastrój. Następnie odbyły się zabawy prowadzone przez terapeutów np.: losowanie zadań do wykonania, przebijanie papierowych serc z wypisanymi imionami przyszłych sympatii. Przepiękną, miłosną poezję polskich poetów odczytali wolontariusze

i prowadzący. Nie zabrakło oczywiście humoru i spontanicznych wystąpień. Pani Emilia ułożyła specjalnie na tę okazję nowy wiersz, który zaprezentowała wszystkim zgromadzonym. Niezapomniane piosenki o miłości rozbrzmiewające z głośników zachęciły wszystkich do wspólnego śpiewania. Wśród uczestników imprezy była również para zakochanych : pani Zosia i pan Julian, których miłość rozkwitła właśnie w naszym Domu. Przy kawiarnianych stolikach seniorzy kołysali się w rytmie melodii z dawnych lat i śpiewali z głębi serca, bo przecież ich serca wciąż mogą być otwarte, a miłość może przyjść w każdym wieku.