„Idealne rozpoczęcie”

Nareszcie się doczekaliśmy! Upragnione, długo wyczekiwane WAKACJE! Po 10 miesiącach zdobywania wiedzy w szkole, sprawdzianach i przygotowywania z lekcji na lekcję mamy chwilę zasłużonego odpoczynku! Jak ciekawie spędzić ten czas? Oczywiście z kolegami i koleżankami ze świetlicy.

Rok szkolny pożegnaliśmy na wspólnym ognisku, zaś wcześniej przygotowaliśmy wakacyjne albumu by mieć gdzie kolekcjonować wspomnienia.

Pierwsze wakacyjne zajęcia wprowadziły nas w dobry nastrój i nie zabrakło przypomnienia zasad bezpieczeństwa, by każdy z nas mógł cieszyć się dobrą, ale przede wszystkim bezpieczną zabawą. Pogoda jeszcze bardziej zachęcała nas do wspólnej zabawy, dlatego też chętnie spędzaliśmy czas na świeżym powietrzu. Szaleliśmy na pobliskim boisku oraz placu zabaw w Parku Oruńskim. Znalazło się też w tym tygodniu coś dla wszystkich miłośników owoców, a zwłaszcza truskawki. W ramach zajęć o zdrowym odżywianiu, które prowadzimy realizując program Żółty Talerz, dowiadywaliśmy się dużo nowych informacji o jednym z naszych ulubionych owoców. Najbardziej aktywni byliśmy jednak wtedy, kiedy mogliśmy zjeść te wszystkie pięknie wyglądające i pachnące truskawki. Pierwszy tydzień wakacji zakończyliśmy bardzo aktywnie – w parku trampolin. Skoki przez przeszkody, salta i inne wygibasy nie są nam obce!

-KASZTANY- Świetlica „Pod Kasztanem”

Fot.:M.P.;K.U.;P.M.;A.S.

Działalność placówki jest współfinansowana przez Gminę Miasta Gdańska