Dnia 05 września 2016 roku w naszym Centrum Caritas w Krzywym Kole odbył się odpust ku czci patronki naszej placówki św. Matki Teresy z Kalkuty. W tym roku uroczystość miała wyjątkowo podniosłą atmosferę, gdyż składaliśmy dziękczynienie Bogu za dar kanonizacji naszej patronki. Wspólne świętowanie rozpoczęliśmy Mszą św, której przewodniczył bp. Wiesław Szlachetka. Następnie mieliśmy okazję wysłuchać świadectwa siostry Pompilii, która podzieliła się swoimi wspomnieniami z osobistych  spotkań z Matką Teresą. Część oficjalną naszej uroczystości zamknęły solistki z zespołu Female Band, które poprzez śpiew psalmów wyraziły wdzięczność nas wszystkich za dar kanonizacji. Pragniemy bardzo gorąco podziękować wszystkim gościom, którzy tak licznie przybyli na naszą uroczystość. Jesteśmy przekonani, że to spotkanie nas wzmocni i da nam siłę do dalszej posługi osobom niepełnosprawnym a także moc do rzeczywistego życia  wartościami, którymi kierowała się Matka Teresa a zatem : radością, prawdą i miłością działającą.