Rozpoczęliśmy cykl zajęć dotyczących zdrowej żywności w ramach programu Żółty Talerz. Żółty Talerz to wspólny program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce uruchomiony przez Kulczyk Foundation jako sojusz z pięcioma polskimi organizacjami pomocowymi.Na posiłek przygotowaliśmy sobie kolorowe kanapki. Były marchewka, papryka, świeży ogórek, pomidory, sałata, rzodkiewki, szczypiorek, szynka i chleb pełnoziarnisty. Wyszło bardzo pysznie.

Program Żółty Talerz ma przynieść konkretne efekty:

zwiększyć liczbę żywionych dzieci, poprawić jakość żywienia, aktywizować lokalne społeczności wokół problemu żywienia dzieci i dostarczyć wiedzy niezbędnej do prawidłowego żywienia najmłodszych. Żółty Talerz na terenie Polski to 4 mln zł na żywienie dzieci, które mają zaowocować ponad 1 milionem wydanych posiłków.