Wczoraj w naszej świetlicy miało miejsce spotkanie wigilijne, któremu przewodniczył Dyrektor Caritas Archidiecezji Gdańskiej ks. Janusz Steć. Dzieci zaśpiewały cały repertuar kolęd, złożyliśmy sobie świąteczne życzenia. Nikt nie wyszedł od nas bez prezentu i uśmiechu na twarzy. Dyrektor otrzymał przygotowany przez dzieci świecznik, ozdobiony metodą decoupage; rodzice małe paczuszki ze słodkościami i drobnym upominkiem, rodzeństwo naszych podopiecznych porcję słodyczy, a dzieci kolorowe domki z niespodzianką! Kulczyk Foundation również pamiętał o naszych podopiecznych – otrzymali pakiet zeszytów i worki z logo #ŻółtyTalerz. Bardzo dziękujemy za pamięć!
Wszystkim obecnym dziękujemy za zaangażowanie w przygotowania do tego dnia, za obecność i za każde miłe słowo. Jeszcze raz życzymy Wesołych Świąt – spokojnych, radosnych, chwili odpoczynku i mnóstwo czasu spędzonego w gronie rodziny. Niech te Święta będą dla Was wyjątkowe, pełne cudownych wspomnień!

Działania finansowane przez Caritas Archidiecezji Gdańskiej i Gminę Miasta Gdańska. Działania współfinansowane ze środków Kulczyk Foundation w ramach programu Żółty Talerz.

Autor tekstu: Angelika Umińska
Autor zdjęć: Angelika Umińska, Paulina Dolecka